T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Samsun İl Sağlık Müdürlüğü SBÜ Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi

8-14 Mart Dünya Glokom Haftası

Güncelleme Tarihi: 12/03/2019

Glokom, göz içi basıncının görme sinirini tahrip edecek kadar yükselmesi nedeniyle görme kaybına yol açan bir hastalık olup halk arasında göz tansiyonu veya karasu hastalığı olarak da bilinmektedir.

Glokom’un en önemli özelliği hiçbir belirti vermeden yavaş yavaş çevreden merkeze doğru görme kaybı oluşturabilmesidir. Bazı hastalarda baş ağrısı, çevrede bazı bölgeleri görememe ve göz önünde renkli ışık haleleri görme gibi birtakım belirtiler görülse de çoğu hastada belirgin görme kaybı oluşturuncaya kadar hastalığın varlığı anlaşılamaz.

Glokomda erken tanı ve tedavi için göz kontrollerinizi ihmal etmeyin!