KİŞİSEL ÖZGEÇMİŞ
(11.06.2024)
Doç. Dr. Onur ÖZTÜRK 1986 Samsun doğumlu olup, Samsun Üniversitesi Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı’nda öğretim üyesidir. Lisans (2010) ve uzmanlık (2014) eğitimini Samsun OMÜ Tıp Fakültesi’nde almıştır. Aynı üniversitede sağlık yönetimi bölümünde tezli yüksek lisansı bitirmiştir (2019) ve halen aynı üniversitede spor yöneticiliği bölümünde lisans, felsefe ve din bilimleri bölümünde doktora programlarına kayıtlıdır. Ayrıca Anadolu üniversitesi spor yönetimi ön lisans programı mezunudur (2015). Sağlık yönetimi yüksek lisans tezini ‘Aile hekimliği birimine kayıtlı hastaların ağrı kesici ilaç kullanımlarının akılcı ilaç kullanımı açısından değerlendirilmesi’ konusu ile, tıpta uzmanlık tezini ‘Sigara bağımlılığının romatoid artrit ve ankilozan spondilit hastalarının yaşam kalitesi üzerine etkisi’ konusu ile teslim etmiştir. Spesifik ilgi alanları arasında; Sigara bıraktırma, İntegratif tıp (GETAT), Check-up, Seksofonksiyonel terapi, Palyatif bakım, Sağlık yönetimi, Tıbbi istatistik, Tıp eğitimi ve Tıp dergiciliği bulunmaktadır.
Yurt içi ve yurt dışı akademik platformlarda 122’si basılı (21’i SCI), 3’ü değerlendirme sürecinde olan 125 adet makalesi mevcuttur, bunların dışında 114 adet konferans bildirisi (55’i sözel, 59’u poster), 15 kitap bölümü yazarlığı, 1 proje yazarlığı, 299 makalede (57’si SCI-SSCI) hakemlik deneyimi mevcuttur. Samsun Üniversitesi Tıp Fakültesinin resmi tıp dergisi olan ‘Samsun Medical Journal’ın kurucu baş editörüdür. ‘Journal of Family Medicine and Health Care’ isimli dergide kurucu baş editörlük, 16 dergide editörlük, 100 dergide (24’ü SCI-SSCI) hakemlik görevi almıştır. Eserlerine yapılmış yüzlerce atıf vardır. Türkiye Klinikleri Aile Hekimliği Özel sayısının Mayıs 2022 baskısının editörlüğünü yapmıştır. Kendi soyisminin kullanıldığı uluslararası bir tıbbi skorlama üretmiştir (OTO-COVID-19 scoring model). Çok iyi derecede İngilizce (YÖK-DİL: 88.75), temel düzeyde Almanca bilmektedir.
Medipol Üniversitesi’nde 2018-19 döneminde misafir öğretim görevlisi olarak çalışmış ve sigara bağımlılığı üzerine dersler anlatmıştır. 2018‘de ‘Apiterapi’ eğitimi, 2019 ve 2023’te ‘Getat Klinik Araştırmaları Etik Yaklaşım’ eğitimi, 2019’da ‘Larva (Maggot) Uygulama Eğitimi’, 2020’de ‘Sülük Uygulama’ eğitimi almıştır. GETAT alanında uluslararası makaleleri mevcuttur ve cumhurbaşkanlığı himayelerindeki 3. GETAT kongresi bilim kurulunda görev almıştır. Ayrıca, Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi GETAT uygulama merkezi ve sigara bıraktırma polikliniği sorumlusudur.
Yaklaşık beş yıl süren aile sağlığı merkezi deneyimi esnasında 28.08.2019 tarihinde ‘Doçent’ ünvanına layık görülmüştür. Yine 2019 yılında Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen ‘Aile Hekimliği Board Sınavı’nda başarılı olmuştur.
Bir çocuk babasıdır.