Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Akpınar: Türkiye’de 3 dakikada bir kişi 'inme' geçiriyor
28 Aralık 2021

SAĞLIK Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Samsun Eğitim Araştırma Hastanesi Nöroloji Kliniği, İnme Merkezi Sorumlusu Girişimsel Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Çetin Kürşad Akpınar, 'İnme' hastalığının dünyada en sık sakatlık bırakan ve ikinci sıklıkta da ölüm riskine neden olan bir hastalık olduğunu belirterek, Türkiye’de 3 dakikada bir kişinin bu hastalığı geçirdiğini söyledi.İnme’nin kader olmadığını, tedavi edilebilir bir hastalık olduğunu belirten SBÜ Samsun Eğitim Araştırma Hastanesi Nöroloji Kliniği, İnme Merkezi Sorumlusu Girişimsel Nöroloji Uzmanı Doç.Dr. Çetin Kürşad Akpınar, “İnme damar tıkanması veya damar yırtılmasına bağlı olarak gelişen bir durumdur. Bağımsız olarak işlerini gören birinin aniden konuşamaması, ağızda kayma olması, sağ veya sol tarafında uyuşma veya güçsüzlük, ilk defa ve şiddetli baş dönmesi gibi bir durum varsa akla bu hastalık gelmelidir. Kalp krizinde olduğu gibi beyin krizinde yani inmede de zaman çok önemlidir. Çünkü hızlı bir şekilde beyin hücrelerinde ölümler başlamaktadır” dedi.

• ttttttt.png

Kaynak :https://www.hurriyet.com.tr/yerel-haberler/samsun/noroloji-uzmani-doc-dr-akpinar-turkiyede-3-41031782